Финал на кампанията „Програмирай: {Бъдеще} 2.0“ на Народно читалище "Иван Вазов - 2014"

На 18 октомври се състоя последната среща с ученици от район „Подуяне“, с което приключи кампанията „Програмирай: {Бъдеще} 2.0“ на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“ и местната администрация, реализирана в сътрудничество с група млади програмисти. Домакин на събитието бе 49 ОУ „Бенито Хуарес“.

В рамките на инициативата бяха обхванати общо четири училища, в които повече от 120 деца  имаха възможност да научат интересна информация и факти, свързани с една от най-перспективните професии на бъдещето, да разберат как се създава софтуер и какво е неговото приложение, какво са квантовите компютри, как се прави анимация, кой софтуер е полезен и как да се предпазваме в интернет.

Освен любопитната информация, свързана с технологиите бяха представени и онлайн ресурси, които децата могат  да използват за създаване на програми и игри. Училища от съседни райони проявиха интерес за организиране на последващи срещи, които да бъдат своеобразно продължение на кампанията.

"Програмирай: {Бъдеще} 2.0" на Народно читалище „Иван Вазов - 2014" се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи", SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте".

Коментари

Още новини