Над 120 деца участваха в кампанията Програмирай {Бъдеще} 3.0“

На 18 октомври се проведе последната среща от кампанията „Програмирай {Бъдеще} 3.0“ - инициатива на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“, районна администрация „Подуяне“ и група млади програмисти. Домакин на събитието бе 106 ОУ „Григорий Цамблак“ в столичния квартал „Левски“.

През последните две седмици повече от 120 деца, от 4 и 5 клас, имаха възможност да станат част от инициативата „Запознайте се и програмирайте“, която е част от Европейската седмица на програмирането. Освен  учениците в проведените срещи се включваха и техните учители и директори. Срещите  преминаха в открит урок, а лекторите получиха множество въпроси, свързани с професията на програмиста, софтуера, бъдещето, роботите, ползите от технологиите за хората и околната среда, възможностите за покоряване на космоса, развитието на компютрите, защитата в интернет. В края на инициативата бяха получени покани от две училища, които също изявиха желание за провеждане на подобни мероприятия с техните деца.

Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи", SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Коментари

Още новини