Соня Йончева на родна сцена

Най-блестящата световна оперна дива днес - Соня Йончева, се завръща в родния Пловдив, седем години по-късно, за да се срещне със своите почитатели на 25-ти август, на емблематичния Античнен театър.

Соня Йончева покорява колосални световни оперни сцени, сред които „Метрополитън опера“, „Роял Опера Хаус“ – Лондон, Миланската скала, Баварската, Берлинската и Виенската държавни опери, Операта на Париж и др.

Гала концертът на античния театър в Пловдив ще се състои между две ключови събития за оперния свят през месец август- фестивалът в Залцбург, както и участието на Соня в оперна гала на Арена ди Верона, съвместно с Виторио Григоло и Пласидо Доминго.

За концета на античния театър, Соня Йончева е подготвила невероятен репертоар от Верди, Пучини, Маскани, както и специален момент на изненада за родната й публика. Екипът на сцената до нея е изцяло пловдивски. Ще й партнират тенорът Марин Йончев я и маестро Найден Тодоров, който ще дирижира прекрасния оркестър на Опера Пловдив.

Gала концертът на Соня Йончева на 25 август на Античния театър изцяло се организира и продуцира от продуцентска компания "Ес Уай 11" със специалното партньорство на оркестъра на Опера Пловдив. Събитието е личен жест на оперната прима към Пловдив. 

БИЛЕТИ ТУК

Коментари

Още новини