Сбъдната OPERA OPEN 2020

За 7-ми пореден път Античния театър оживя с програмата на Opera Open, за да продължи десетилетната традиция за оперни спектакли и концерти на вековната сцена в Пловдив.

След Голямата 2019-та година, дойде ред на Значимата 2020-та!

В условия на „Изкуство в тишина" екипът на Опера Пловдив успя да създаде една нова, различна програма на фестивала – дванайсет вечери изпълнени със своите послания. Програма, подготвена за по-малко от месец, на място на планирани и отменени международни проекти, която успя да събере многохилядна публика на античната сцена.

OPERA OPEN 2020 бе с фокус големите български имена в оперното изкуство - гости на фестивала бяха четири генерации изпълнители, прославили България на най-големите оперни сцени по света -  Соня Йончева, Райна Кабаиванска, Мариана Пенчева, Кирил Манолов, Камен Чанев, Веско Ешкенази, маестро Павел Балев, маестро Найден Тодоров,  цигуларката Зорница Иларионова, балетистите Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

Спектаклите на Опера Пловдив отново бяха посрещнати с възторг от вдъхновената ни публика и отразени в редица национални и международни медии, а концертът - Симфония N7 Ленинградска бе гледан на живо от над 30 000 зрители по целия свят.

Opera Open 2020 отново доказа, че Опера Пловдив е била и ще бъде гарант за висок професионализъм, институция необходима на своята публика с мисията си да създава духовен климат на града си и да бъде повод за гордост на своите съграждани.

С тази вяра ние Артистите споделяме изкуството си на нашата Антична сцена!

С огромна благодарност към всички артисти, вярната ни публика и безусловно подкрепящите ни съмишленици!

Коментари

Още новини