Нощ на учените в Русе

И тази година Регионален исторически музей – Русе се включва в Европейската нощ на учените, организирана от Русенска търговско-индустриална камара.

Събитието ще се проведе в периода 27 - 29 ноември 2020 г. и ще бъде изцяло онлайн. Въпреки необичайния формат, в програмата отново намират място интересни и разнообразни теми, свързани с новите технологии, археологията, биологията. Специалисти от русенския музей представят научните си интереси и изследвания пред своите виртуални публики:

„Хибернация при животните" – Презентация на Венцеслав Петков, уредник в отдел „Природа"

„Ехолокацията - код за достъп до "тъмното" – Презентация на Красимир Киров, уредник в отдел „Природа"

„Как "четем" Музеите на Възраждането?" – Презентация на д-р Искрен Великов, отдел „История на България 15-19 в."

"Монетите на Никополис ад Иструм в колекцията на РИМ Русе" – Презентация на Деян Драгоев, уредник в отдел „Археология"

„Златни находки в гробове през късната Каменно-медна епоха (4500-4100 в. пр. Хр.) в Североизточната част на Балканския полуостров" – Презентация на д-р Димитър Чернаков, уредник в отдел „Археология"

„Образователни програми в музея. Русезнание" – Презентация на Виктория Друмева, музеен педагог

Прожекция на филма „Ленин и рибарите" – Проeкт „Културни ресурси, валоризиране на наследства и местно развитие". Сценарий: проф. д-р Николай Ненов

Включете се в тазгодишното издание на Европейска нощ на учените 2020 – Русе на фейсбук страницата на РТИК https://www.facebook.com/rcci.bg  и в YouTube https://www.youtube.com/channel/UCyTwXVVQUGqa38Y6rTnFZ0g 

Присъединете се към Facebook събитието  https://fb.me/e/3h6BkHJMO.

Коментари

Още новини