Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква

Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква, която е част от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св. Архангел Михаил“.

До момента Регионален исторически музей – Русе организира два пъти такива турове в месеците юли и август, като общо са се включили около 50 души. Специализираните обиколки се организират във връзка с честването на 800-годишнината на Ивановските скални църкви.

Стълбата, извеждаща до комплекса на "Затрупаната църква" е обновена с цел по-голяма безопасност на включилите се в обиколката. Поставени са двадесет нови стъпала, направено е и шкурене и боядисване на металните части.

Обиколката ще се състои на 11.09.2021 г. (събота). Водач на презентационните турове ще е Евгени Георгиев от русенския музей. Часовете на тръгване ще са 9.30 и 13.00 ч. Групите ще са до 15 човека, а включването в тях става чрез предварително записване на телефон 082/825 002. Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви. Участниците в маршрута трябва да са снабдени с удобни обувки, дълги панталони и вода за пиене. Цената за участие в един презентационен тур е 10 лв., заплаща се на място. 

Коментари

Още новини